Macron propune în Parlamentul European ”o nouă ordine de securitate” în Europa în faţa Rusiei

0 185

Preşedintele francez Emmanuel Macron a propus miercuri, în Parlamentul European de la Strasbourg, ca Europa să construiască ”o nouă ordone de securitate” cu NATO în faţa Rusiei, şi a pledat pentru ”un dialog franc şi exigent” cu Moscova, în pline tensiuni între Rusia şi Occident, relatează AFP.

”Securitatea continentului nostru este indivizibilă”, a afirmat Macron, citat de Reuters, subliniind că europenii trebuie să-şi definească propriile standarde de securitate şi ”să ajungem într-o poziţie în care să ne asigurăm că ele sunt respectate”.

”Următoarele săptămâni trebuie să ne conducă spre a finaliza o propunere europeană care să construiască o nouă ordine de securitate şi de stabilitate. Trebuie să o construim între europeni, apoi să o împărtăşim cu aliaţii noştri în cadrul NATO, ulterior să o propunem spre negociere Rusiei”, a declarat Macron, prezentându-le eurodeputaţilor priorităţile Franţei pentru cele şase luni în care asigură preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

”Securitatea continentului nostru necesită o reînarmare strategică a Europei noastre comune ca putere de pace şi de echilibru, îndeosebi în dialogul cu Rusia”, a adăugat liderul francez.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata