Mai mulți generali de top americani critică ezitările SUA de a sparge blocada instituită de Putin în Marea Neagră

0 77

Administrația Biden este criticată de foști comandanți ai armatei SUA și NATO pentru că nu a trimis mai repede avioanele F-16 în Ucraina și pentru că nu sparge blocada instituită de Putin în Marea Neagră, scrie „Washington Post“.

Președintele Biden încearcă să nu escaladeze conflictul, dar nu face decât să-l prelungească și să submineze șansele de succes ale Kievului, potrivit analizei WP. Publicația critică ezitarea administrației de a furniza mai din timp Kievului avioane de luptă F-16, rachete cu rază lungă de acțiune, dar și de a contesta blocada rusă din Marea Neagră.

„Washington Post“ îl citează pe amiralul în retragere James Stavridis, fost comandant al forțelor americane și NATO în Europa, potrivit căruia „asistăm la un potențial precedent periculos dacă nu contestăm mai agresiv controlul maritim de facto al Rusiei asupra unei mari porțiuni de ape internaționale din Marea Neagră“.

Amiralul susține că navele NATO ar trebui să înceapă să escorteze navele comerciale care transportă alimente și combustibil, să mențină avioanele de luptă NATO în patrulare constantă deasupra Mării Negre și să furnizeze rachete anti-navă și drone Ucrainei pentru a ține la distanță flota rusă.

Philip Breedlove recomandă urgentarea înzestrării cu F-16 și rachete ATACMS

„Piloții ucraineni ar putea fi antrenați pe F-16 în doar patru luni. Antrenamentul ar fi trebuit să înceapă anul trecut. Dar chiar și acum, administrația Biden poate încă accelera procesul prin aducerea mai multor piloți ucraineni în Statele Unite, unde Forțele Aeriene ale SUA își antrenează deja aproximativ 400 de piloți de F-16 în fiecare an. Pentagonul, cu resurse mult mai mari decât olandezii sau danezii, ar putea grăbi, de asemenea, furnizarea aeronavelor și a sistemelor de întreținere ale acestora. Nu va fi nicio diferență pentru Putin dacă F-16 ale Ucrainei provin din Danemarca sau din Statele Unite.

Citește mai mult AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata