Maia Sandu anunță că datoria de 800 de milioane de dolari invocată de Gazprom este infirmată de un audit internațional

0 120

Un audit efectuat de o firmă internațională a infirmat pretenția gigantului rus din domeniul energiei Gazprom potrivit căreia guvernul moldovean îi datorează 800 de milioane de dolari, a declarat duminică, 3 septembrie, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, potrivit presei locale, informează Reuters.

La sfârșitul anului 2021, Gazprom și filiala sa moldovenească au anunțat că Republica Moldova a acumulat datorii de sute de milioane de dolari, care trebuiau rambursate pentru ca aprovizionarea stabilă cu gaze să continue.

Gazprom a evaluat datoria la 709 milioane de dolari în urmă cu un an, deși suma ar fi putut crește odată cu adăugarea dobânzilor.

Potrivit nokta.md, Maia Sandu a declarat în cadrul unei întâlniri publice că un audit a infirmat aceste afirmații, deși din comentariile făcute de președinta Republicii Moldova nu a fost clar dacă există o datorie mai mică față de Gazprom.

Sandu a mai spus că guvernul de la Chișinău va face o declarație oficială cu privire la aceste constatări în zilele următoare. Gazprom nu a răspuns imediat la solicitarea Reuters de a comenta subiectul. Guvernul proeuropean al Republicii Moldova, sprijinit de împrumuturi venite de la instituțiile UE, își cumpără gazul din alte surse europene începând din decembrie anul trecut.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata