Maia Sandu este pregătită să atace Transnistria cu suportul Ucrainei – FAKE marca presa pro-Kremlin

0 132

Maia Sandu este gata să atace Transnistria cu sprijinul Ucrainei. Noua conducere pro-occidentală a Moldovei are în vedere o opțiune militară pentru soluționarea conflictului transnistrean. Informațiile au fost distribuite de un portal de limă rusă – echo.md cu trimitere la unele zvonuri de pe Telegram.

Aceasta este o narațiune nefondată pro-Kremlin care a fost prevalentă în campania electorală prezidențială din 2020 a Moldovei . Vezi aici încă un caz similar care susține că Maia Sandu vrea să aranjeze un al doilea Karabah în Transnistria.

De fapt, președintele RepubliciiMoldova, Maia Sandu, a declarat atât în campania electorală, cât și după, că susține doar soluții pașnice pentru conflictul transnistrean.

Sandu a reiterat acest lucru într-o declarație făcută pe 12 ianuarie 2021, după o întâlnire la Kiev cu președintele ucrainean Volodimir  Zelensky. „Stabilitatea și securitatea Republicii Moldova și a Ucrainei este vitală pentru ambele state. Am reafirmat sprijinul nostru reciproc și ferm pentru soluționarea pașnică a conflictelor bazate pe respectarea suveranității și integrității teritoriale a statelor noastre în cadrul granițelor recunoscute internațional”, a declarat Maia Sandu.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata