Maia Sandu nu a participat la summitul CSI convocat de Vladimir Putin. De ce?

0 306

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, nu a participat marți la summitul Comunității Statelor Independente (CSI) care a avut loc la Sankt Petersburg și la care președintele Vladimir Putin a pledat pentru legături mai strânse între fostele republici sovietice.

„Nu mergem la summit. Noi analizăm participarea la aceste întâlniri în funcție de subiectele care se discută și cât de relevante sunt ele pentru Republica Moldova. În cadrul CSI pe noi ne interesează aspectele economice. Nu știu care este agenda. Nu am văzut o invitație oficială”, a declarat Maia Sandu, citată de agora.md.

De altfel, Sandu a precizat că s-a văzut cu unii lideri din CSI în cadrul summitului Parteneriatului Estic, care a avut loc la 15 decembrie la Bruxelles. În ceea ce privește dialogul cu Federația Rusă, președintele Republicii Moldova a spus că sunt importante discuțiile bilaterale.

Serviciul de presă al Administraţiei Prezidenţiale de la Kremlin a anunţat că, la inițiativa președintelui rus, Vladimir Putin, pe 28 decembrie, oraşul Sankt Petersburg va găzdui o întâlnire informală tradițională a liderilor Comunității Statelor Independente.

Detalii, AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata