Maia Sandu s-a întâlnit cu foștii președinți ai Moldovei. În afară de Voronin și Dodon

0 536

Șefa statului Maia Sandu s-a întâlnit la Președinție cu foștii președinți ai Republicii Moldova – Mircea Snegur, Petru Lucinschi și Nicolae Timofti. La discuții nu au participat Vladimir Voronin și Igor Dodon. Reprezentanții Președinției au spus că instituția menține un dialog cu foști șefi de stat care formulează opinii pe subiecte de actualitate.

Cei prezenți la întrevedere, potrivit unei postări făcute de Maia Sandu, și-au exprimat susținerea fermă pentru parcursul european al țării noastre.

„ Am făcut un schimb de opinii despre agenda de reforme a guvernării, inclusiv despre reforma învățământului superior și a sectorului de cercetare. Am discutat despre provocările cu care ne confruntăm, în agricultură, în sectorul energetic, precum și despre provocările cauzate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Am vorbit și despre soluțiile pe care le pregătesc autoritățile pentru a susține cetățenii și producătorii locali, în această perioadă grea”, a declarat Maia Sandu.

Cei trei foști șefi de stat și-au împărtășit experiența, lucru pentru care Sandu le-a mulțumit.

„Le-am mulțumit foștilor șefi de stat pentru deschiderea de a împărtăși experiența lor. Moldova a trecut prin mai multe perioade dificile, de-a lungul istoriei sale, iar fiecare criză ne-a oferit lecții importante și ne-a mișcat înainte. Am fost de acord cu toții că, în pofida crizelor prin care trece acum Republica Moldova, țara poate ieși cu bine din ele dacă vom pune în valoare și vom susține cel mai prețios lucru pe care îl avem – oamenii. Iar statutul de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană ne oferă certitudinea că nu suntem singuri în fața năpastei”, a mai declarat șefa statului.

În administrația prezidențială la întrebarea de ce la întrevedere nu au participat și foștii președinți Vladimir Voronin și Igor Dodon au răspuns:

„Instituția menține un dialog cu foști șefi de stat care formulează opinii pe subiecte de actualitate. Invitația a venit drept răspuns la o scrisoare, adresată președintei Sandu, semnată de cei trei președinți”, se arată în mesajul Președinției.

De menționat că fostul șef Igor Dodon se află în arest la domiciliu, iar Vladimir Voronin nu a fost invitat.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata