Mama lui Igor Dodon, citată la procuratură

0 769

Mama fostului președinte al țării, Igor Dodon, a fost citată la Procuratură, pe 15 iulie, pentru a-i fi înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de complicitate la îmbogățirea ilicită – dosar în care figurează Igor Dodon, soția sa, Galina Dodon și fratele fostei prime doamne, Petru Merineanu. Potrivit Procuraturii Generale (PG), se întâmplă după ce, în urma perchezițiilor efectuate la aceasta, au fost depistate și ridicate din safeu mijloace bănești în sumă de aproximativ 690 mii lei, peste 17 mii euro și o mie de dolari.

„În rezultatul perchezițiilor la domiciliului mamei ex-președintelui au fost depistate și ridicate din safeu mijloace bănești în sumă de 689 600,00 lei; 17 005,00 Euro și 1000,00 Dolari SUA, proveniența cărora urmează a fi cercetată”, anunță PG.

Potrivit comunicatului, suma de 17 005,00 Euro, depistată la domiciliul mamei învinuitului, se afla chiar într-un plic de hârtie cu sigla unui partid politic, la care a avut apartenență fostul președinte de stat.

După ce socialiștii au criticat decizia procurorilor anticorupție de a o cita pe mama fostului șef de stat la Procuratură, PG a venit cu o reacție, în care menționează că procedura nu atentează la drepturile și libertățile persoanelor, dar au scopul de a oferi posibilitatea martorilor de a relata cele cunoscute în legătura cu faptele anchetate. Potrivit PG, pentru persoanele învinuite, această procedură oferă și asigură realizarea eficientă a dreptului de apărare.

De menționat că, PSRM a emis un comunicat în care au calificat drept „un pas josnic și inuman” citarea mamei lui Igor Dodon la Procuratură. Aceștia au declarat că acțiunea are drept scop să pună presiune asupra partidului.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata