Mandate de arestare emise pentru comandanții ruși responsabili de atacurile asupra infrastructurii Ucrainei

0 61

Curtea Penală Internațională a emis mandate de arestare pentru comandanții aviației cu rază lungă de acțiune a Rusiei (Serghei Kobylash) și ai Flotei Mării Negre a Federației Ruse (Viktor Sokolov) în cadrul unei investigații privind potențialele crime de război din Rusia comise în perioada 10 octombrie 2022 și 9 martie 2023, scrie Ukrainskaia Pravda.

Procurorii, care au emis aceste mandate de arestare, consideră că cei doi sunt responsabili pentru loviturile cu rachete efectuate de forțele aflate sub comanda lor asupra obiectelor infrastructurii de energie electrică a Ucrainei în perioada specificată.

Kobylash și Sokolov sunt suspectați de săvârșirea crimelor de război, care au constat în atacuri asupra bunurilor civile dar și a oamenilor.

În martie 2023, Curtea Penală Internațională a emis mandate de arestare pe numele președintelui Rusiei, Vladimir Putin, în legătură cu deportarea ilegală a copiilor ucraineni din teritoriile ocupate ale Ucrainei.

În timp ce această decizie a fost salutată de Kiev, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe a spus că este una irelevantă, atâta timp cât Rusia nu recunoaște Curtea Penală Internațională.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata