Marea Britanie avertizează că Rusia pregătește atacarea navelor civile în Marea Neagră

0 56

Marea Britanie deține informații care indică faptul că armata rusă ar putea trece de la atacuri asupra instalațiilor de cereale ucrainene la atacuri asupra transportului maritim civil în Marea Neagră, a declarat marți ambasadorul britanic la ONU, Barbara Woodward, potrivit Reuters.

Premierul britanic Rishi Sunak a împărtășit aceste informații cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în timpul unei convorbiri telefonice de marți, a declarat Woodward. Informațiile Marii Britanii indică, de asemenea, că Rusia a amplasat mine marine suplimentare în apropierea porturilor ucrainene, a precizat ea.

„Suntem de acord cu evaluarea SUA că este vorba de un efort coordonat pentru a justifica și a da vina pe Ucraina pentru orice atac împotriva navelor civile din Marea Neagră”, a declarat Woodward reporterilor.

Casa Albă a dat avertismente similare săptămâna trecută cu privire la posibile atacuri asupra navelor civile și a minelor marine. Consiliul de Securitate al ONU urmează să se reunească miercuri în ședințe succesive pe tema Ucrainei.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata