Mărturia unui soldat ucrainean: Unii dintre militarii trimiși să apere râul Nipru nici măcar nu știu să înoate

0 88

Unii dintre soldații ucraineni trimiși în prima linie pentru a apăra teritoriile recucerite recent pe râul Nipru sunt atât de neexperimentați încât nici măcar nu știu să înoate, a povestit un soldat ucrainean citat de Business Insider.

Militarul, al cărui nume nu a fost făcut public, a vorbit pentru BBC despre problemele cu care se confruntă forțele ucrainene care își apără pozițiile pe malul de est al Niprului, ocupat de ruși, în sudul Ucrainei. Înaintarea ucrainenilor a fost salutată ca un triumf de către președintele ucrainean Volodimir Zelenski și a venit după câteva săptămâni de blocaj în luptele dintre forțele ruse și cele ucrainene de lângă Herson. Dar soldatul spune că forțele ucrainene se confruntă cu o lipsă gravă de echipamente și întăriri, în timp ce rușii atacă necruțător. „Ar trebui să fie trimise aici mai multe brigăzi, nu companii individuale – pur și simplu nu avem destui oameni”, spune el. „Sunt foarte mulți tineri printre noi. Avem nevoie de oameni, dar de oameni pregătiți, nu de cei pe care îi avem acum acolo. Sunt oameni care petrecuseră doar trei săptămâni la antrenamente și au reușit să tragă doar de câteva ori”, povestește soldatul. „Toți cei care au vrut să se ofere voluntari pentru război au venit cu mult timp în urmă.

Acum este prea greu să ispitești oamenii cu bani. Acum îi primim pe cei care nu au reușit să scape de recrutare. Unii dintre ai noștri nici măcar nu știu să înoate”, a spus el. După aproape doi ani de invazie a Rusiei, Ucraina se confruntă cu o lipsă gravă de oameni și se teme că sprijinul internațional va scădea. Imediat după ce Rusia le-a invadat țara, mii de ucraineni s-au înrolat în armată. Dar din cauza numărului mare al victimelor, se crede că aceste cifre au scăzut. Ucraina nu publică cifrele legate de recrutare și în armată. Valeri Zalujnîi, comandantul suprem al armatei Ucrainei, a recunoscut recent, într-un articol publicat în The Economist, că lipsa de trupe împiedică lupta Ucrainei împotriva Rusiei. Rusia a înregistrat, de asemenea, un număr mare victime, dar are o populație mult mai mare decât cea a Ucrainei, iar anul trecut a recrutat aproximativ 300.000 de civili pentru a lupta în armată.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata