Mărturii șocante ale soldaților ruși din Ucraina: Suntem vânați de ucigașii nevăzuți ai lui Putin

0 169

Războiul lui Putin din Ucraina continuă să fie unul sângeros de ambele părți, iar fiecare zi adaugă noi victime în luptele desfășurate. Însă acum sunt dezvăluite mărturii șocante ale soldaților ruși de pe linia frontului, ei spunând că Kremlinul are ucigași nevăzuți în spatele câmpului de bătălie, lunetiști care îi vânează pentru a nu fugi acasă. Militarii au spus că Moscova ”nu ne consideră oameni”, ci doar ”carne de tun”.

Un grup de soldați ruși care luptă în Ucraina a înregistrat joi un videoclip în care discută despre „unitățile de blocare” ale lunetiştilor trimise de Moscova pentru a împiedica trupele să fugă de pe câmpul de luptă, potrivit Newsweek.

Clipul a fost distribuit vineri lui X, fost Twitter, de WarTranslated, un proiect media independent care traduce materiale despre războiul Rusia-Ucraina în engleză.

„După atacul de ieri, în timpul retragerii, cei care au fost răniți sau s-au speriat, au fost numiți „f***** refuseniks” (persoane care refuză ordinele) și „meat” (carne de tun)”, a spus unul dintre militari în videoclip.

El a continuat: „Nu ne consideră oameni. Au creat unități de blocare. Lunetişti, care acționează împotriva noastră”.

Pe parcursul războiului lansat de președintele rus Vladimir Putin în februarie 2022, au apărut mai multe rapoarte despre Moscova care folosește așa-numitele „unități de blocare”, cunoscute și sub denumirea de „trupe de barieră”. Se pare că aceste unități sunt folosite în Ucraina pentru a împușca soldații ruși care încearcă să se predea sau să scape din luptă.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata