Medvedev ameninţă că Rusia își va folosi „triada nucleară” dacă va fi împinsă la graniţele recunoscute internaţional

0 72

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a lansat, duminică, o nouă amenințare la adresa Occidentului, privind pornirea unui război nuclear total dacă Rusia, în urma bătăliilor din Ucraina, va fiîmpinsă înapoi la graniţele sale din 1991, recunoscute la nivel internaţional.

În prezent vicepreşedinte al Consiliului Securităţii Rusiei, Medvedev şi-a reiterat bine-cunoscuta poziţie conform căreia „puterile nucleare nu pierd niciodată un război” atât timp cât îşi apără patria, într-o postare făcută duminică pe Telegram.

Într-un scurt exerciţiu de imaginaţie, el vorbit despre ce s-ar întâmpla dacă Ucraina ar învinge în acest război.

În opinia sa, revenirea Ucrainei la vechile sale graniţe ar fi în contradicţie cu Constituţia rusă, în special din cauza faptului că aceasta stipulează că teritoriile cucerite în estul Ucrainei şi Crimeea au fost deja anexate ca părţi integrante ale Rusiei,  relatează dpa, conform Agerpres.

Frontierele din 1991 sunt liniile de frontieră comune ale Rusiei şi Ucrainei recunoscute la nivel internaţional înainte de anexarea Peninsulei Crimeea de către Moscova în 2014 şi înainte de invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina în februarie 2022.

Şi acum să trecem la întrebarea principală: Oare aceşti idioţi (din Occident) chiar cred că poporul rus ar accepta o astfel de dezintegrare a ţării sale?„, a scris Medvedev pe contul său de Telegram.

Din contră, forţele armate ruse şi-ar desfăşura întregul arsenal şi ar ataca Washingtonul, Berlinul sau Londra, în plus faţă de Kiev, a precizat el.

Aceste capitale şi alte „locuri istorice frumoase au fost înscrise demult ca ţinte ale triadei nucleare (a Rusiei)„, referindu-se la configuraţia de rachete intercontinentale terestre, rachete lansate de pe submarine şi bombardiere strategice cu bombe nucleare.

În perioada în care a fost preşedinte, între 2008 şi 2012, Medvedev a fost considerat un politician liberal şi moderat, aminteşte dpa.

De la începutul războiului Rusiei în Ucraina cu aproape doi ani în urmă, el a îmbrăţişat un discurs extremist şi s-a transformat în unul dintre cei mai aprigi critici ai Occidentului.

Citește mai mult AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata