Medvedev, reacție șocantă după ce o scrimeră ucraineancă a refuzat să dea mâna cu o rusoaică: „La noi era tranșată”

0 28

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a comentat controversa legată de refuzul spadasinei ucrainene Olga Harlan de a da mâna cu adversara sa din Rusia. scrie pravda.ru.

Dmitri Medvedev a amintit cum erau pedepsite încălcările regulilor sportive în Evul Mediu.

„În Evul Mediu, pentru asta pur și simplu se tăia capul. La noi, era tranșată în patru. Cumva”, a scris politicianul rus pe canalul său Telegram.

Scrimera ucraineană Olga Harlan a fost descalificată joia trecută de la Campionatele Mondiale de scrimă de la Milano, după ce a refuzat să dea mâna cu adversara sa din Rusia, Ana Smirnova, pe care o învinsese.

A fost o zi grea, nervozitatea şi-a spus cuvântul. Problema mea a fost cum voi aborda acel meci contra unei rusoaice, chiar şi în calitatea de sportiv neutru. Deci, m-am gândit mult la asta, mi-am stăpânit emoţiile şi mi-am făcut treaba bine, pentru că am câştigat cu 15-7. (…). Mesajul meu de astăzi este că noi, sportivii ucraineni, suntem pregătiţi să-i înfruntăm pe ruşi pe terenurile de sport, dar nu le vom strânge mâna niciodată. Ei nu ne vor forţa niciodată la pace”, a spus sportiva ucraineană.

În urma protestelor care au urmat descalificării, Federaţia internaţională de scrimă (FIE) a decis  vineri să-i ridice suspendarea sabrerei ucrainene Olga Harlan.

Olga Harlan nu va mai putea reveni în concursul individual, dar  poate participa în  concursul feminin pe echipe, a precizat FIE, potrivit AFP.

Preşedintele interimar al FIE, Emmanuel Katsiadakis, a explicat, într-un comunicat, că ridicarea suspendării a fost decisă „după consultarea Comitetului Internaţional Olimpic”

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata