Memoria scurtă a lui Dodon: ”Nu am recurs la fake-news-uri în raport cu oponenții politici”

0 8

După ce a lansat mai multe știri false în adresa Maiei Sandu, partidelor de dreapta și diplomaților străini, Igor Dodon anunță că niciodată nu a practicat astfel de acțiuni în raport cu oponenții săi politici. O declarație în acest sens a fostă făcută ca urmare a apariției imaginilor video în care o persoană asemănătoare liderului PSRM și-a etalat „talentul de vânător” în raport cu câțiva mistreți captivi într-un țarc. Socialistul ar fi împușcat cel puțin trei mistreți cu zâmbetul pe buze.

Întrebat în cadrul unei conferințe de presă despre acest video, Dodon a catalogat-o ca fiind o aberație și „fake”.

Din anul 2009 am participat în vreo 20 de campanii electorale. Nu-mi amintesc nicio campanie electorală, ca pe final de campanie, să nu apară tot felul de aberații și fake-uri. Această campanie nu este o excepție. Nu a fost nicio campanie să treacă fără aberații de acest gen. Suntem obișnuiți cu astfel de fake-uri lansate de oponenții noștri. Ei cred că se va schimba ceva în preferințele alegătorilor. Niciodată nu am practicat și nu o vom face față de oponenții noștri. De aceea, nu au decât să se distreze cei care fac astfel de provocări”, a declarat Dodon.

Pe parcursul ultimelor ani, Dodon și PSRM, inclusiv prin presa afiliată formațiunii, au lansat zeci de fake-news-uri în adresa Maiei Sandu, PAS, dar și ambasadorilor acreditați în Republica Moldova.

Îndată după primul tur de scrutin din cadrul scrutinului prezidențial din 2020, Dodon a acuzat-o pe Maia Sandu că vrea să interzică limba rusă în biserici și speria moldovenii cu începerea unui război civil în caz că Maia Sandu va fi aleasă președinte.

Detalii: Un nou fake news marca Dodon: Minte că Maia Sandu vrea să interzică folosirea limbii ruse în biserică

Detalii: FAKE NEWS // Dodon relansează minciunile despre pericolul unui război în R. Moldova

La fel, acesta o acuza pe Maia Sandu de faptul că din cauza dizolvării Parlamentului, deputații nu au putut adopta mai multe proiecte sociale, printre care majorarea salariilor medicilor.

Detalii: Un nou FAKE NEWS de la Dodon: Deputații nu au votat astăzi mai multe proiecte sociale din cauza că Maia Sandu a dizolvat Parlamentul

La sfârșitul lunii iunie, presa afiliată PSRM a lansat un alt fake news, atacându-l pe ambasadorul SUA, Dereck Hogan, învinuindu-l de implicarea în treburile interne ale Republicii Moldova.

Detalii: Un nou fake news de la PSRM și Dodon // Îl acuză pe ambasadorul SUA că își îndeplinește atribuțiile de observator la alegeri

Sursa: https://deschide.md

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata