Mesajul Maiei Sandu pentru „oamenii justiției” de care acum depinde aderarea țării la UE: Sarcina – să fiți onești

0 90

„Succesul demersului european al Republicii Moldova depinde, într-o mare măsură, de integritatea, eficiența și independența sistemului justiției”. Cu o asemenea declarație a venit șefa statului, Maia Sandu, astăzi, 24 iunie, după ce ieri, 23 iunie, Consiliul European a aprobat cererea de oferire a statutului de țară candidată Moldovei, motiv pentru care președinta a venit cu un mesaj separat pentru „oamenii din justiție”, de care acum depinde „aderarea la UE a țării noastre”.

Maia Sandu a declarat că, reforma justiției este principala prioritate a guvernării, în acest moment, fapt pentru care „brebuie să curățăm sistemul judecătoresc și procuratura de persoane corupte, lipsite de integritate”.

„Fără acest pas, nu putem avea un act al justiției integru, pe care contează orice cetățean sau investitor. Mă adresez oamenilor din sistemul justiției. Bunăstarea țării, calitatea vieții oamenilor care trăiesc aici, stabilitatea și viitorul european al Republicii Moldova depind de voi acum. Autoritățile vă sunt alături pentru a duce la bun sfârșit reforma justiției, a oferi oamenilor din acest sistem toate instrumentele și resursele pentru ca actul justiției să se facă eficient și corect. Sarcina voastră este să fiți onești și să lucrați bine, cu integritate” s-a adresat Sandu către persoanele din sistemul din justiție.

Șefa statului a precizat că, „proiectul pe care îl începem acum, în calea spre aderarea la Uniunea Europeană, va dura mai mulți ani”.

„Nu este proiectul meu, al Guvernului sau al Parlamentului – acesta este proiectul generației noastre, este proiectul dumneavoastră. Iar succesul lui depinde de noi toți. Noi ne asumăm orice preț politic pe care va trebui să-l plătim pentru realizarea acestui proiect. Sarcina noastră este să facem totul pentru ca cetățenii să trăiască în pace, stabilitate, într-o țară care se dezvoltă și merge înainte. Locul Republicii Moldova este în familia europeană”, a conchis Maia Sandu.

Citește mai mult AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata