Miere de pe câmpurile minate. Cum ajută albinele la deminarea Ucrainei

0 32

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a anunțat proiectul „Miere de pe câmpuri minate” pentru a atrage atenția globală asupra problemei deminării și a noii realități agricole a Ucrainei. Ideea de bază este de a semăna câmpurile minate cu semințe de plante melifere, evitând astfel contactul uman cu minele. Nectarul lor va fi colectat de albine.

Ministerul plănuiește ca diplomații ucraineni să ducă această miere la întâlniri și în călătorii de lucru, oferind-o personalităților publice din întreaga lume.

Inițiatorii proiectului au avut consultări cu agronomii, Serviciul de Stat de Urgență, Dronarium Ukraine (un grup de pasionați de drone) și Uniunea Apicultorilor din Ucraina. Se preconizează testarea însămânțării cu ajutorul dronelor.

Potrivit calculelor Ministerului, suprafața totală a terenurilor minate constituie 30 la sută din teritoriul țării – peste 174.000 de metri pătrați. Aceasta include proprietăți private, infrastructuri critice, ochiuri de apă, păduri și câmpuri agricole.

Contextul conceptului

Kostia Șnider, director de creație al Publicis Groupe Ucraina și Republica Cehă și Saatchi & Saatchi Ucraina, a declarat pentru Kyiv Post că produsul își propune să devină un simbol puternic pentru a atrage atenția asupra noilor realități din Ucraina.

„Miere de câmpuri minate este un produs care nu ar trebui să existe în lumea modernă; cu toate acestea, din cauza războiului și a zonei teritoriilor minate, a devenit realitatea noastră”, a declarat Kostia Șnider, director de creație al companiilor Publicis Groupe Ukraine & Czech Republic și Saatchi & Saatchi Ukraine, partenere ale proiectului.

Citește mai mult AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata