Militari britanici ar putea fi trimiși în Ucraina, anunță presa din Anglia

0 77

Autoritățile britanice ar putea trimite în Ucraina 600 de militari din forțele speciale SAS, potrivit ziarului The Mirror, care citează surse.

Potrivit uneia dintre sursele citate, între 400 și 600 de militaru au fost instruiți pentru a fi dislocați în Ucraina. Acest lucru s-ar putea întâmpla în viitorul apropiat. Motivul ar fi convingerea serviciilor secrete britanice MI6 și personal a premierului britanic Boris Johnson că trupele ruse vor invada Ucraina.

Informația că Statele Unite ale Americii sunt îngrijorate de posibilitatea invadării Ucrainei de către Rusia a fost publicată de Bloomberg pe 12 noiembrie, tot cu referite la surse. Oficialii americani au împărtășit autorităților europene temerile că Rusia ar putea organiza o „operațiune militară” în Ucraina, scrie ziarul.

În același timp, o sursă Bloomberg apropiată de Kremlin a spus că partea rusă nu intenționează să declanșeze un război cu Ucraina, dar vrea să-și arate disponibilitatea de a folosi forța dacă va fi necesar. Un alt interlocutor anonim al agenției a menționat că probabilitatea unei astfel de ofensive este mică, dar autoritățile ruse au un plan pentru a răspunde provocărilor din partea ucraineană.

Președintele rus Vladimir Putin a numit „alarmiste” informațiile despre o posibilă invazie rusă a Ucrainei. Mai mult, el a atras atenția asupra exercițiilor în largul Mării Nege și a activităților intense ale NATO.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata