„Mini Gaza”, orașul fantomă din deșert unde se antrenează soldații israelieni pentru războiul urban

0 107

Forțele de Apărare Israelului se pregătesc pentru o invazie a Fâșiei Gaza în urma atacurilor teroriste ale mișcării islamiste Hamas de săptămâna trecută.

Militarii israelieni sunt „în formație” în jurul întregii Fâșii Gaza și gata pentru „următoarea fază a operațiunii”, a declarat purtătorul de cuvânt al IDF, citat de BBC. „Obiectivul nostru e foarte clar, faza finală a acestui război este să dezmembrăm Hamas și capacitatea sa militară și să schimbăm situația în mod fundamental astfel încât Hamas să nu mai aibă niciodată posibilitatea de a provoca niciun fel de rău civililor sau soldaților israelieni”, a spus purtătorul de cuvânt al IDF.

Trupuri ale unora dintre israelienii capturaţi de Hamas în timpul atacului desfăşurat în urmă cu o săptămână au fost recuperate de armata israeliană în timpul unui raid terestru în Gaza, vineri, relatează ziarele israeliene, citate de BBC. Haaretz şi Jerusalem Post spun că Forţele armate ale Israelului au găsit un număr nespecificat de cadavre, aducându-le înapoi pe teritoriul israelian şi au găsit obiecte aparţinând unor persoane dispărute. Unităţi de infanterie şi blindate au luat parte la raidul în timpul căruia o celulă Hamas care a lansat rachete antitanc asupra teritoriului israelian a fost „eliminată”, spune Jerusalem Post. Forţele armate israeliene au transmis doar că soldaţii au adunat dovezi care vor ajuta la localizarea ostaticilor.

Autoritățile israeliene au declarat joi, 12 octombrie, că 1.300 de oameni au fost uciși în atacuri. Represalia Israelului în Gaza a ucis 1.799 de palestinieni până vineri, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza.

Israelul a dat 1,1 milioane de oameni din nordul Gazei 24 de ore pentru a evacua în partea de sud a Fâșiei înaintea ofensivei terestre anticipate israeliene. Organizația Națiunilor Unite a spus că cererea ar fi imposibilă fără „consecințe umanitare devastatoare”.

IDF nu a trimis trupe terestre în Gaza din 2014, dar și-a antrenat soldații într-un oraș fantomă numit Centrul de Antrenament pentru Războiul Urban. Soldații o numesc „Mini Gaza”.

Centrul de pregătire pentru războiul urban este situat în sudul Israelului, la baza armatei Zeelim. A fost construit în 2005 pentru 45 de milioane de dolari, potrivit Associated Press.

Citește mai mult AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata