Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a avertizat Minskul cu privire la consecințele ireparabile ale recunoașterii Crimeei

0 72

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a atras atenția asupra declarațiilor ministrului afacerilor externe din Belarus cu privire la Crimeea și consideră că schimbarea abordării Belarusului pentru recunoașterea de jure a Crimeii ocupate temporar ca teritoriu al Rusiei va duce la consecințe ireparabile pentru relațiile bilaterale, a declarat președintele Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko.

„Pornim de la faptul că oficial, ca și până acum, Belarus susține suveranitatea și integritatea teritorială a statului nostru în cadrul granițelor sale recunoscute la nivel internațional. Schimbarea abordării Belarusului pentru recunoașterea de jure a Crimeii ocupate temporar ca teritoriu al Rusiei va duce la consecințe ireparabile pentru relațiile ucraineano-belaruse”, a declarat Nikolenko miercuri pentru Interfax-Ucraina.

El și-a exprimat speranța că Minskul va fi conștient de acest aspect și nu va permite măsuri contrare normelor de drept internațional.

Anterior, ministrul belarus de externe Vladimir Makei a declarat că „Crimeea este acum teritoriu rusesc”.

Sursa: interfax.com.ua

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata