Ministerul de interne de la Chișinău: cei care nu respectă restricțiile legate de pandemie vor fi amendați

0 253

Ministerul moldovean de interne a planificat mai multe acțiuni în următoarele săptămâni pentru aplicarea deciziilor Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică.

Planul prevede două etape: prima vizează informarea și prevenirea populației, iar a doua – aplicarea amenzilor. Vor fi desfășurate misiuni de prevenire și control, cu accent sporit pe zonele aglomerate, în orele de vârf, pe întreg teritoriul țării și, în special, în municipiul Chișinău.

„Am solicitat mobilizarea tuturor armelor – Poliția, Carabinierii, Poliția de Frontieră și Salvatorii – uniți într-un scop unic de a preveni răspândirea tulpinii Omicron (a virusului SARS-CoV-2)”, a declarat Ana Revenco, ministrul afacerilor interne, în cadrul unui briefing de presă, transmite agenția de știri IPN.

Conducătorii subdiviziunilor vor asigura activitatea neîntreruptă a misiunilor, prin dublarea echipelor de patrulare implicate prin ture, mai ales acolo unde există potențial de producere a aglomerațiilor – piețe, stații și mijloace de transport public, centre comerciale, centre de agrement și alte zone publice.

„În cazul în care regulile anti-pandemice nu vor fi respectate, vom fi nevoiți să aplicăm amenda”, a specificat ministrul. Aceasta va fi etapa a doua a planului de acțiuni. Anul trecut suma amenzilor aplicate a constituit un milion de lei.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata