Ministerul german de externe a declarat că decizia Rusiei de a închide biroul de informații NATO „complică relațiile”

0 89

Ministrul german de Externe, Heiko Maas, a declarat că decizia Rusiei de a închide misiunea diplomatică la NATO complică relațiile deja dificile. El le-a spus reporterilor despre acest lucru, relatează RIA Novosti..

Potrivit acestuia, Germania a pledat pentru un dialog cu Rusia, dar Moscova pentru dialog „se pare că nu este pregătită”. Maas a adăugat că această decizie va „prelungi epoca glaciară” în relațiile dintre Rusia și NATO.

Anterior, s-a raportat că NATO este la curent cu declarația ministrului rus de externe Serghei Lavrov privind închiderea reciprocă a misiunilor diplomatice, dar nu a primit încă o notificare oficială din partea Rusiei.

Înainte de aceasta, Lavrov a spus că Rusia pune capăt activităților biroului de informații al NATO de la Moscova.

Moscova a avertizat pe 18 octombrie NATO cu privire la măsurile sale de retorsiune după decizia Alianței Nord-Atlantice de a revoca acreditarea a opt angajați ai Misiunii Permanente a Rusiei în organizație.

El a atras atenția asupra faptului că activitatea principalului reprezentant militar a fost, de asemenea, oprită. Modificările lucrărilor vor începe să funcționeze, în mod preliminar, de la 1 noiembrie.

După cum a adăugat ministrul de Externe, acum, pentru contactele cu Rusia, NATO ar trebui să-l contacteze pe ambasadorul rus în Belgia.

Sursa: www.gazeta.ru

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata