Ministerul rus de Externe: Occidentul a inventat amenințarea rusă pentru a justifica o „luptă eroică”

0 149

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova spune că Occidentul a inventat invazia rusă asupra Ucrainei pentru a distrage atenția de la propriile crize și pentru a-și reabilita imaginea de „forță invincibilă” după eșecul din Afganistan.

Statele Unite și Marea Britanie au inventat amenințarea unei invazii a Rusiei asupra Ucrainei de dragul „luptei eroice”, pentru a justifica eventuale provocări și pentru a-și declara, ulterior, victoria. De asemenea, aceasta este o modalitate de a distrage atenția de la propriile crize și de a-și reabilita imaginea de „ forță invincibilă” după eşecul din Afganistan, a scris Maria Zaharova pe canalul său de Telegram.

„Cu toate acestea, timpul trece, Rusia nu atacă Ucraina. Calculul Statelor Unite care au comandat această „muzică” și al britanicilor care li s-au alăturat este de înțeles: ei înșiși au inventat „amenințarea rusă”, ei înșiși au pactizat pentru o „eroică” lupta împotriva Rusiei, pentru a comite apoi o provocare și a anunța cu voce tare despre „victorie” , a mai spus Zakharova.

Maria Zaharova a adăugat că există și șansa de a vira miliarde în înarmarea „democrațiilor fragile”, și o oportunitate de a distrage atenția de la propriile crize politice și o modalitate de a reînvia imaginea „ forței invincibile” după eșecul din Afganistan.

În chestiunile de reglementare a conflictului ucrainean, UE nu este imparțială, a atras atenția reprezentantul Ministerului rus de Externe. Potrivit acesteia, UE „își apără sfera de influență, adjudecată încă în 2013, când la Bruxelles, trecând peste obiecțiile guvernului legitim al țării, era forțară cu disperare asocierea Ucrainei la UE.

 „După actuala performanță occidentală”, Ucraina nu va fi acceptată în nicio ecuație decentă – cine are nevoie de o țară pe care Rusia este pe cale să o atace?” s-a întrebat Zaharova.

Zaharova a remarcat că pe 24 ianuarie a fost anunțat „cu fast” un nou pachet de asistență macrofinanciară UE către Kiev în valoare de 1,2 miliarde de euro, dintre care aproape 90% din „asistența lăudată” a UE (15,1 EUR din cele 17 miliarde EUR furnizate din 2014) sunt împrumuturi care vor trebui rambursate.

„După cum se spune, nici nu ai nevoie de inamici cu astfel de prieteni. Cu toate acestea, am spus de mai multe ori că interesele ucrainenilor sunt cea mai mică preocupare a Occidentului”, a conchis reprezentanta Ministerului rus de Externe.

sursa: realitatea.md

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata