Ministrul britanic al apărării îi compară pe Şoigu şi Gherasimov cu Stan şi Bran

0 59

Secretarul britanic pentru apărare Ben Wallace i-a comparat miercuri pe doi dintre cei mai importanţi lideri militari ruşi, ministrul apărării, Serghei Şoigu, şi şeful Statului Major al armatei, Valeri Gherasimov, cu doi bufoni celebri ai filmelor de comedie: Laurel şi Hardy (Stan şi Bran), relatează Reuters.

Vorbind cu reporterii la summitul NATO de la Vilnius, Wallace a făcut comparaţia cu cei doi comedianţi din anii 1920-1950 vorbind despre ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, şi de generalul Valeri Gherasimov, şeful Statului Major General al forţelor armate ruse.

Wallace a remarcat că cei doi au rămas la conducerea războiului şubred al Rusiei în Ucraina, în timp ce Serghei Surovikin, unul dintre cei mai proeminenţi generali ruşi, a dispărut din atenţia publicului de la revolta grupului de mercenari Wagner, luna trecută. „L-a văzut cineva pe Surovikin recent? Unul dintre cei mai buni generali de-ai lor a dispărut momentan”, a declarat Wallace.

„Şi i-au păstrat pe Stan şi Bran la conducerea campaniei. Îi aveţi pe Gherasimov şi pe Şoigu acolo”, a adăugat el, potrivit Reuters, citată de News.ro. „Aceasta este o veste bună pentru Ucraina. Aşa ceva ai vrea la conducere”, a mai spus Wallace ironic.

Criticii din Occident şi chiar din interiorul Rusiei, între care Evgheni Prigojin, şeful mercenarilor Wagner, spun că forţele de invazie ruseşti din Ucraina au fost naive, slab echipate, lente în reacţie şi blocate de structuri de comandă confuze. Cu toate acestea, preşedintele rus Vladimir Putin i-a menţinut pe Şoigu şi Gherasimov în posturile lor, deşi a făcut multe schimbări la conducerea operaţiunilor din Ucraina.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata