Ministrul ucrainean al Apărării, Andrii Taran, şi-a prezentat demisia

0 70

Ministrul ucrainean al Apărării, Andrii Taran, şi-a prezentat demisia – au anunţat surse politice de la Kiev, citate de agenţiile internaţionale de presă. Acestea adaugă că Taran, 66 de ani, ar fi invocat probleme de sănătate, dar comentatorii notează că, învestit în martie 2020, el a fost frecvent criticat pentru lipsa de reforme în armată. Procedural, Parlamentul de la Kiev urmează să-i confirme plecarea joi, când e posibil şi anunţul unei remanieri guvernamentale mai ample.

Anterior, ministerul Apărării dezminţise o desfăşurare suplimentară de trupe ruseşti la graniţa Ucrainei şi apreciase informaţiile în acest sens drept o posibilă operaţiune psihologică a Moscovei. Şi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, calificase drept de proastă calitate articolele pe această temă publicate în presa occidentală. Însuşi purtătorul de cuvânt al  Pentagonului, John Kirby, anunţase că Statele Unite supraveghează îndeaproape situația de la frontiera ruso-ucraineană, unde au fost raportate noi mișcări ale trupelor Moscovei.

Pe rețelele sociale circulă înregistrări video din zonă, unde apar trenuri militare și convoaie de camioane rusești, care transportă inclusiv tancuri și rachete. Responsabili americani au declarat, sub protecția anonimatului, că aceste mișcări de trupe sunt reale, dar mai puțin importante decât manevrele din aprilie, când masarea unor efective uriașe de militari ruși la granița Ucrainei a fost considerată preludiul unei posibile invazii și a ținut comunitatea internațională cu sufletul la gură.

Detalii, AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata