Moarte vine de sus: Noile arme sinucigașe ale Ucrainei anunță începutul unei curse a înarmărilor „terifiante”

0 158

Pe un câmp pârjolit, acoperit de cratere de explozie, un soldat rus singuratic se ghemuiește sub rămășițele carbonizate ale tancului său, adăpostindu-se de o nouă amenințare terifiantă – una care îl are deja în vizor.

Din cerul de deasupra se aude zgomotul care a devenit coșmarul forțelor lui Putin în prima linie în Ucraina – cel al unei minuscule drone sinucigașă, nu mai mare decât o minge de fotbal, dar plină cu destui explozibili pentru a nivela o casă.

Zgomotul îi transmite soldatului neputincios o panică frenetică, în timp ce se învârte cu disperare în jurul tancului său încercând să scape, în timp ce mașina morții îl urmărește într-un joc mortal de-a pisica și șoarecele – unul pe care rusul îl pierde.

Atacatorul aerian lovește soldatul rus cu o eficiență nemiloasă, lăsând trupul însângerat.

Întâlnirea brutală – acum fapt obișnuit pe front – a fost filmată de un alt UAV kamikaze controlat dintr-un buncăr la kilometri distanță de un soldat ucrainean purtând ochelari speciali care îi oferă o vedere a carnagiului.

Este noua realitate a războiului de uzură salbatic din Ucraina, în care dronele FPV roiesc pe câmpul de luptă, pulverizând trupele de ambele părți, într-o tactică aproape nemaiauzită în urmă cu un an. Acum, sute de drone sinucigașe zboară de-a lungul frontului în fiecare zi.

Este un semn întunecat pentru viitorul război robotic, cât și o invenție ingenioasă pentru nevoile momentului, ascensiunea dronei kamikaze FPV modifică costurile, viteza și letalitatea războiului în Ucraina.

Iar eficacitatea lor i-a îngrijorat pe șefii armatei britanice.

Detalii, AICI

 

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata