Moldova, Georgia, Ucraina și Azerbaidjan își unesc forțele pe plan internațional. Au semnat la New York un document

0 12

Republica Moldova, Georgia, Ucrainei și Azerbaidjan, au semnat la New York decizia de constituire a unui grup permanent al GUAM în domeniul comunicării strategice, ceea ce va contribui la sporirea vizibilității organizației, precum și la promovarea imaginii acesteia, prin diferite mijloace aferente diplomației digitale și comunicării publice. Anunțul a fost făcut astăzi de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popesc, care se află într-o deplasare în SUA.

„Am discutat la New York cu miniștrii de Externe ai Georgiei, Ucrainei și Azerbaidjanului în formatul statelor membre ale GUAM. Cu acest prilej, am reafirmat angajamentul nostru față de promovarea unei cooperări eficiente și orientate spre rezultate la nivel regional, inclusiv în contextul deținerii de către Republica Moldova a președinției în exercițiu în cadrul GUAM la anul viitor. Am salutat eforturile organizației de extindere a relațiilor cu alte state și organizații, pledând în același timp pentru intensificarea eforturilor de a spori atenția pentru arealul GUAM, precum și pentru consolidarea cooperării sectoriale în domenii precum infrastructura, mediul și digitalizarea”, se arată în anunțul lui Popescu.

Amintim că, Nicu Popescu a participat alături de Maia Sandu, în perioada 20-22 septembrie curent, la Adunarea Generală a ONU, în cadrul celei de-a 76 sesiuni, unde atât ministrul de Externe, cât și președinta țării a avut întrevederi cu oficiali străini.

 

sursa: realitatea.md

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata