Moldova nu va plăti datoria Transnistriei la gaz!

0 355

Regiunea transnistreană folosește un volum mai mare de gaze decât partea din dreapta Nistrului, în special pentru producerea de energie electrică. Republica Moldova se aprovizionează cu energie electrică doar din centrala de producere a electricității din stânga Nistrului. Cel puțin, acestea sunt declarațiile premierului Republicii Moldova, Natalia Gavrilița privind datoriile uriașe ale Transnistriei către Gazprom.

În cadrul unui interviu pentru Pro Tv România, Natalia Gavrilița a menționat că de-a lungul timpului gazele naturale consumate în Transnistria nu au fost plătite la un preț real. Așa s-au acumulat datorii de 7,5 miliarde de dolari.

Totodată, prim-ministra nu știe cine ar urma să plătească pentru datoriile Transnistriei, scrie Realitatea.md.

„Acest subiect ar putea să fie discutat într-un arbitraj internațional. Este o datorie care s-a format din cauza deciziilor Gazpromului și nu pot fi datorii care să fie plătite de Guvernul Republicii Moldova”, spune Natalia Gavrilița.

De menționat că, Moldovagaz a achitat Gazprom-ului o parte din gazul consumat. Este vorba de metanul livrat de concernul rus în luna septembrie, potrivit purtătorului de cuvânt al companiei moldovenești, Alexandr Barbov.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata