Momentul în care 65 de soldați ruși sunt uciși la o paradă de o rachetă lansată de ucraineni

0 284

Cel puțin 65 de soldați și ofițeri au fost uciși de un atac cu o rachetă ucraineană. Soldații ruși erau aliniați pentru o inspecție făcută de către comandantul lor, generalul-maior Oleg Moiseev, în vârstă de 49 de ani, când au fost loviți.

Militarii făceau parte din companiile IV, V și VI ale Brigăzii de infanterie motorizată de Gardă 36, potrivit The Sun.

Ucraina avea informații despre inspecția lui Moiseev, comandantul Armatei a 29-a din Districtul Militar Estic. Lovitura precisă triple HIMARS a lovit ținta înainte ca acesta să ajungă la locul exploziei, conform surselor ruse.

Moiseev a fost criticat dur de către bloggerii de război ruși pentru punerea în pericol a subordonaților săi, la o inspecție în Trudivske, regiunea Donetsk ocupată.

Generalul a fost subiectul unui film de propagandă realizat de Vladimir Soloviov, cel mai mare susținător TV al lui Putin, însă a fost acuzat public pentru acest fiasco din regiunea Donetsk.

Un canal de televiziune l-a criticat: „El a pus în scenă această formație. El i-a omorât pe acești oameni.”

Reporterul de război Andrei Rudenko a criticat comandanții precum Moiseev pentru alinierea trupelor lor aproape de linia frontului „doar pentru a-și arăta importanța”. El a postat sarcastic: „Există o probabilitate foarte mare de a primi o rachetă HIMARS MLRS în cap. Prin urmare, ai grijă de tine și de subordonații tăi!

Mulți dintre militarii morți erau din regiunea Transbaikal din Siberia. Autoritățile de acolo au încercat astăzi să oprească diseminarea rapoartelor despre masacrul suferit de soldați. Canalul Telegram al Informatorului Militar a criticat „o altă tragedie” care implică moartea a zeci de militari.

Și politicianul pro-Kremlin Vladimir Rogov a criticat „practica criminală” de a scoate soldații în fața comandanților într-un „teritoriu plin de rachete„.

Miercuri, Ucraina a afirmat că a doborât încă un avion de luptă rusesc Su-34. Este al șaptelea avion de război inamic distrus într-o săptămână, conform Comandantului Forței Aeriene, Mykola Oleshchuk.

Video, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata