Moscova, îngrijorată de situația limbii ruse în Republica Moldova. Vrea să deschidă aici filiala TASS. Ce spune Chișinăul?

0 259

Statutul limbii ruse și situația instituțiilor media rusești din Republica Moldova a reprezentat subiect de discuție între secretarul de stat al diplomației de la Chișinău, Ruslan Bolbocean și omologul său rus, Andrei Rudenko. Potrivit agenției TASS, agenția oficială de știri a Rusiei, oficialul de la Moscova  și-a exprimat îngrijorarea în privința statului limbii ruse și a presei de limbă rusă din Republica Moldova.

„Partea rusă și-a exprimat îngrijorarea cu referire la situația instituțiilor media rusești de pe teritoriul Republicii Moldova și a limbii ruse. A fost accentuată posibilitatea soluționării problemei privind lansarea agenției TASS la Chișinău”, se menționează într-un comunicat al Ministerului rus de Externe.

În timp ce presa rusă scrie despre posibilitatea deschiderii agenției TASS la Chișinău și îngrijorările exprimate de Moscova în privința limbii ruse, diplomația de la Chișinău anunță discuții în privința altor subiecte.
Potrivit ministerului de Externe de la Chișinău, secretarul de stat Ruslan Bolbocean a discutat cu omologul său rus, Andrei Rudenko organizarea celei de a XVII-a ședințe ordinare a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare economică. De asemenea, un subiect aparte a vizat reglementarea transnistreană și posibilitatea distrugerii munițiilor stocate la Cobansa. În comunicatul ministerului de Externe de la Chișinău nu se menționează eventuale discuții despre statutul limbii ruse în Republica Moldova.

 

Sursa:  https://realitatea.md

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata