Moscova susține că NATO se pregăteşte să atace nuclear teritoriul rusesc

0 114

În contextul în care tensiunile dintre Rusia şi statele occidentale susţinătoare ale Ucrainei sunt tot mai accentuate, un șef al serviciilor de informații FSB a acuzat țările NATO că se pregătesc să atace nuclear teritoriul rusesc.

„Se elaborează scenarii pentru desfășurarea de ostilități împotriva Federației Ruse, inclusiv lovituri nucleare pe teritoriul nostru”, a spus generalul Vladimir Kulishov, şeful serviciului de frontieră al principalei agenții de informații a Rusiei.

De asemenea, el a declarat pentru agenția de știri de stat RIA Novosti că Moscova este îngrijorată de o creștere a activităților NATO în apropierea graniței rusești, prin „intensitatea antrenamentelor operaționale și de luptă ale trupelor alianței”.

Comentariile lui Vladimir Kulishov vin după ce, la începutul lunii mai, considerându-se ameninţat de Occident, Vladimir Putin a ordonat armatei sale să exerseze desfășurarea de arme nucleare tactice la graniţa cu Ucraina, relatează neewsweek.

În paralel cu intensificarea retoricii nucleare, Kremlinul și propagandiștii săi au încadrat invazia la scară largă a Ucrainei ca fiind un război prin procură între Moscova și Occident, criticând frecvent asistența militară acordată Kievului de către membrii NATO.

De când Putin a declanșat războiul, două noi state s-au alăturat alianţei nord-atlantice, aderarea Suediei și a Finlandei ducând la transformarea Mării Baltice într-un „lac NATO”, chiar dacă pe fondul prezenței exclavei rusești Kaliningrad.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata