Multiplele dureri de cap ale lui Putin după ce Flota rusă a Mării Negre a primit cea mai grea lovitură de la Al Doilea Război Mondial

0 152

Rachetele Kievului au dat Rusiei o lovitură uriașă Flotei ruse la Marea Neagră, nave ale sale și docuri având nevoie de reparații majore după atacul de miercuri, 13 septembrie. În plus, s-a văzut că nici apărarea antiaeriană a Peninsulei Crimeea nu e imbatabilă, ba chiar a mai primit, joi, 14 septembrie, o lovitură.

Un atac ucrainean cu drone și rachete a distrus un complex rusesc sofisticat de apărare antiaeriană în Crimeea, iar Kievul i-a avertizat pe cei care locuiesc în peninsulă să se aștepte la mai multe „surprize”.

O sursă din Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a declarat pentru Kyiv Post că un sistem de apărare antiaeriană S-400 „Triumf”, care are o valoare estimată la 1,2 miliarde de dolari, a fost distrus la primele ore ale dimineții de joi, 14 septembrie, în apropierea orașului Evpatoria.

„Contrainformațiile militare ale SBU și ale Marinei Ucrainei au efectuat o operațiune specială unică în apropiere de Evpatoria”, a spus sursa SBU.

„În primul rând, dronele SBU au lovit ochii complexului – radare și antene, iar după dezactivarea acestora, unitățile Marinei au lovit complexele de lansare S300/400 Triumf cu două rachete de croazieră Neptun.

Nu este prima dată când Ucraina distruge un sistem rusesc de apărare aeriană Triumf – luna trecută, un videoclip publicat de Direcția de Informații Militare (GUR) din Ucraina a arătat distrugerea unei unități similare.

Mărimea exploziei a indicat că instalația în sine, rachetele instalate pe ea, precum și personalul care o deservea au fost toate distruse.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata