Natalia Gavrilița: Alertele zilnice cu bombă, în majoritatea cazurilor, provin din Rusia și Belarus

0 112

Prim-ministra Natalia Gavrilița susține că este greu ca specialiștii să identifice autorii alertelor cu bombă care s-au intensificat în ultima perioadă, însă potrivit surselor, alertele ar veni din Belarus și Rusia. În acest context, autoritățile de la Chișinău colaborează cu aceste state pentru a identifica autorii. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Radio Moldova.

Ele vin din extern, sunt greu de urmărit, noi știm anumite lucruri, că sunt surse în Belarus, Rusia și lucrăm cu aceste state pentru ca să identificăm persoanele, dar în mediul online este greu de urmărit, mai ales comanditarii. Nici nu știm de fapt dacă cei ce stau în spate sunt în aceste țări pe care le-am numit, acolo este adresa computerului, dar aceste date pot fi manipulate. Noi fortificăm răspunsul nostru, introducem măsuri de protecție mai mari pentru ca să nu fie nevoie să evacuăm oamenii”, a declarat Gavrilița.

Premierul a precizat că scopul alertelor ar fi să ne scadă vigilența, să ne țină ocupați și să ne testeze reacția.

Amintim că începând de sâmbătă, 30 iulie, au fost instalate dispozitive speciale de intrare în Aeroportul Internațional Chișinău, iar mecanismul e funcțional începând de duminică, 31 iulie. Totodată, de vineri, 29 iulie, ora 16:00, patrule ale Poliției de Frontieră, IGP, INSP și IGC asigură paza și protecția Aeroportului, precum și a proximității acestuia. Din cauza alertelor false cu bombă, zborurile de pe și spre aeroportul de la Chișinău au fost date peste cap, iar multe curse aeriene au fost anulate, iar altele – amânate.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata