NATO condamnă ”tactica hibridă inacceptabilă” a regimului Lukaşenko la graniţa cu Polonia

0 66

NATO consideră o ‘tactică hibridă inacceptabilă’ maniera în care Belarusul se ‘foloseşte’ de migranţi la graniţa cu Polonia, stat membru al Uniunii Europene şi al Alianţei, transmite AFP.

‘Folosirea migranţilor de către regimul (preşedintelui belarus Aleksandr) Lukaşenko ca tactică hibridă este inacceptabilă’, a subliniat luni, într-un comunicat, un responsabil al NATO.

‘Suntem preocupaţi de recenta escaladare de la frontiera dintre Polonia şi Belarus. Cerem Belarusului să se conformeze dreptului internaţional’, a adăugat el.

Potrivit responsabilului, NATO va veghea la securitatea membrilor săi, iar secretarul general Jens Stoltenberg continuă să urmărească îndeaproape situaţia, ‘care exercită o presiune’ asupra a trei state din Alianţă: Lituania, Letonia şi Polonia.

Luni, autorităţile poloneze au avertizat că sute de migranţi se îndreptau spre graniţă, venind din Belarus.

Uniunea Europeană îl acuză pe preşedintele Aleksandr Lukaşenko de orchestrarea unui val de migranţi şi refugiaţi veniţi mai ales din Orientul Mijlociu, ca represalii la sancţiunile impuse de Bruxelles după reprimarea brutală a opoziţiei belaruse.

‘Este continuarea tentativei disperate a regimului Lukaşenko de a se servi de persoane ca de nişte pioni pentru a destabiliza Uniunea Europeană’, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei de la Bruxelles, Adalbert Jahnz, într-un briefing de presă.

Citește articolul integral AICI

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata