NATO reprezintă o ameninţare pentru Rusia, spune Kremlinul

0 76

NATO reprezintă „o ameninţare” pentru Rusia, a transmis miercuri Kremlinul, în condiţiile în care Alianţa Nord-Atlantică a început săptămâna trecută Steadfast Defender 2024, cele mai ample exerciţii militare de la încheierea Războiului Rece, relatează AFP, preluat de Agerpres.

„Desigur, [NATO] reprezintă o ameninţare pentru noi”, a declarat pentru presă purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, dând asigurări că, drept răspuns, „sunt luate în mod constant măsuri adecvate”.

Potrivit oficialului rus, „NATO este un mijloc de confruntare care, de zeci de ani, a mutat în mod constant infrastructură la frontierele noastre”.

Aceste declarații vin în contectul în care exerciţiile militare „Steadfast Defender 2024”, cea mai mare simulare de luptă organizată de NATO de la sfârşitul Războiului Rece, au început săptămâna trecută în nord-estul Statelor Unite, urmând a se desfășura pe o perioadă de mai multe luni.

Steadfast, care mobilizează în total circa 90.000 de militari de ambele maluri ale Atlanticului, își propune, printre altele, să testeze capacitatea Alianţei de a mobiliza şi transporta rapid trupe americane pentru a „întări apărarea Europei”, potrivit NATO.

Aceste manevre militare se vor realiza în cadrul „unui scenariu de conflict simulat ce ar apărea cu un adversar de aproape acelaşi calibru”, conform terminologiei NATO, care desemnează astfel Rusia, fără a o numi.

Vor fi implicate peste 50 de nave de război – de la portavioane la distrugătoare – peste 80 de avioane de luptă, elicoptere şi drone şi cel puţin 1.100 vehicule de luptă, printre care 133 de tancuri şi 533 de vehicule de luptă de infanterie, potrivit NATO.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata