Navalnîi denunță ipocrizia regimului Putin: „Poligamii au devenit conservatori, membrii PCUS sunt acum ortodocși”

0 100

Principalul opzant al regimului Putin, Aleksei Navalnîi, care ispăşeşte în prezent sentinţe cumulate de aproape 30 de ani de închisoare, a afirmat miercuri că nu regretă că s-a întors în Rusia, la trei ani după ce a fost arestat pe un aeroport din Moscova.

Transferat recent într-o închisoare situată la 60 de kilometri nord de Cercul Polar, Navalnîi s-a declarat convins că regimul impus de Vladimir Putin se va prăbuşi într-o bună zi împreună cu elita postsovietică din Rusia, pe care a catalogat-o din nou drept coruptă, avidă de putere şi duplicitară, relatează Agerpres, care citează agențiile de presă EFE și Reuters.

„Am ţara mea şi convingerile mele. Nu vreau să renunţ nici la ţara mea, nici la ideile mele. Nu o pot trăda pe niciuna. Dacă convingerile tale valorează ceva, trebuie să fii pregătit să le aperi. Şi, dacă este necesar, să faci unele sacrificii”, a transmis opozantul rus.

Navalnîi mărturiseşte că atât deţinuţii, cât şi funcţionarii din penitenciare îi pun mereu aceeaşi întrebare: „De ce te-ai întors?”„Cu trei de ani în urmă, m-am întors în Rusia după ce am încheiat tratamentul la care fusesem supus din cauza otrăvirii. Am fost arestat pe aeroport şi sunt în închisoare de trei ani”, reiterează el.

Rusia lui Putin, un regim bazat pe minciuni

„Desigur, nu îmi place să stau în închisoare. Dar nu voi renunţa nici la ideile mele şi nici la patria mea. Convingerile mele nu sunt nici exotice, nici sectare, nici radicale. Oamenii de la putere trebuie să se schimbe. Alegerile libere şi corecte sunt cel mai bun mod de a alege autorităţile. Toată lumea are nevoie de o justiţie corectă. Corupţia distruge statul. Nu trebuie să existe cenzură”, a subliniat opozantul rus.

Potrivit lui Aleksei Navalnîi, „statul putinist nu este viabil” și este măcinat de ipocrizie totală la toate nivelurile.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata