Naziști drogați, biolaboratoare secrete și păsări care răspândesc virus: Cu ce știri false Kremlinul hrănește rușii

0 303

Războiul din Ucraina nu este doar un război al armelor și al forței de muncă, ci și un război informațional. Și rușii s-au pregătit pentru asta de zeci de ani, în primul rând prin spălarea creierului propriilor cetățeni. Odată cu începerea invaziei ruse a Ucrainei, mașina de propagandă a Kremlinului a început să funcționeze și mai activ. UNIAN a făcut o listă cu principalele falsuri cu care adepții ruși ai lui Goebbels își hrănesc populația care și-a pierdut de mult capacitatea de a gândi critic.

 

De zeci de ani, Rusia produce povești false despre Ucraina – despre cum vorbitorii de limbă rusă sunt bătuți aici și că sunt doar naziști în jur, iar țara a fost condusă de multă vreme fie de americani, fie de reptilieni, deschizând astfel calea pentru o invazie în țară. Inițial, ucrainenii, străinii și, desigur, rușii înșiși au început să se hrănească cu aceste povești.

Nu degeaba Putin, în 2014, îl admira public pe unul dintre principalii ideologi ai nazismului – șeful departamentului de propagandă al NSDAP, Joseph Goebbels, numindu-l „persoană talentată”. Aceștia sunt idolii țarului rus, iar rușii, care sunt împotriva naziștilor din toată inima, și atunci ar fi trebuit să se gândească serios la asta. Dar nu.

Am putut observa o creștere pronunțată a falsurilor de fabricație rusă odată cu începutul Euromaidan la sfârșitul anului 2013, precum și după anexarea Crimeei și începutul războiului din Donbas în primăvara lui 2014. Mai mult, dacă înainte propaganda rusă era îndreptată în mod activ către ucraineni, în special pe cei vorbitori de limbă rusă, atunci după o agresiune deschisă, care a fost văzută perfect de toți locuitorii Ucrainei, Rusia și-a mutat principalele eforturi către țările europene și cetățenii săi. Îți amintești toate acele povești despre băieți răstigniți în pantaloni scurți, cărțile de vizită ale lui Yarosh, portocale înțepate și doi sclavi pentru fiecare naționalist?

Cu toate acestea, destul de repede, majoritatea occidentalilor au încetat să urmărească propaganda rusă, indiferent cât de activ au încercat s-o promoveze, inclusiv prin numeroși experți ruși. De-a lungul timpului, rușii au început să schimbe tonul – nu atât despre îngrozitorii naționaliști ucraineni care devorau bebelușii ortodocși la micul dejun, cât despre cât de dăunătoare ar fi sancțiunile împotriva Rusiei pentru fiecare european, în special respingerea resurselor energetice rusești.

Din păcate, acest lucru a avut chiar un efect asupra unora, în special asupra locuitorilor Germaniei, care încă nu șterseseră complet RDG din creier și ceea ce au folosit activ imigranții din Rusia care trăiau pe pământurile germane. Este suficient să citiți comentariile sub știrile presei germane.

 

De-a lungul timpului, propagandiștii ruși au trecut la spălarea creierului, în primul rând, la ruși – din fericire, aceștia erau deja suficient de spălați pentru a crede chiar și în cele mai încăpățânate teorii. Astfel, regimul Putin a căutat să obțină sprijin în rândul oamenilor pentru declanșarea unui război împotriva Ucrainei. Din păcate, a reușit.

Pe de o parte, autoritățile ruse au limitat la maximum accesul cetățenilor la surse alternative de informații, pe de altă parte, au folosit o aterizare reală a creatorilor falși în persoana vorbitorului lor Putin, Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe Maria Zakharova, o armată loială de propagandiști în persoana lui Vladimir Solovyov, Olga Skabeeva, Margarita Simonyan și alții au ademenit gura lui Putin, printre care se numără multe vedete ruse-partide corporative obișnuite pentru elita Kremlinului.

După invazia armatei ruse în Ucraina din 24 februarie 2022, propagandiștii lui Putin și-au intensificat munca de a crea pe cât posibil falsuri pentru a justifica războiul din Ucraina, în primul rând, între ai lor. În străinătate, nimeni nu le crede de mult.

Iată doar câteva dintre cele mai nebunești falsuri de la propagandiștii ruși:

1. Mesaje despre capitularea autorităților ucrainene. Acesta vizează în primul rând civilii din regiunile cele mai afectate de agresiunea rusă. Ei vor să creeze panică în rândul populației și un sentiment că toți au fost abandonați, pentru ca în cele din urmă să se predea și să accepte condițiile ocupanților. Ucrainenii nu sunt deosebit de implicați în această tactică, deoarece inamicul decide să folosească forța și bombardarea masivă a infrastructurii rezidențiale.

Текст фейкового заявления / фото Facebook

2. Încercările de a da vina pentru bombardarea orașelor ucrainene asupra Forțelor Armate ale Ucrainei. Desigur, ucrainenii văd totul perfect pentru ei înșiși, dar rușii cred serios că fie armata ucraineană bombardează populația civilă a Ucrainei, fie armata ucraineană își desfășoară în mod deliberat forțele în mijlocul sectorului rezidențial. Rușii, în principiu, au tendința de a învinovăți pe oricine, în afară de ei înșiși, pentru orice, așa că a-i convinge de acest lucru este foarte simplu.

3. Încercări de a acuza armata ucraineană de atacuri asupra Rusiei și Belarusului și chiar asupra Ucrainei însăși.Propagandiștii ruși se luptă să justifice invadarea trupelor lor în Ucraina și uciderea civililor ucraineni, inclusiv femei și copii, că pentru aceasta sunt chiar gata să-și omoare o mulțime de cetățeni care trăiesc la granița cu Ucraina sau să comită un atac terorist la o centrală nucleară. Și dacă radiațiile vor zbura și în Rusia și Belarus. Sau isteria rusă că ucrainenii vor să folosească arme chimice. Ei bine, da, rușii nu știu, care au folosit deja această practică în Alepul sirian.

4. Ucraina lucrează la crearea de arme nucleare. O altă poveste pe tema nucleară. În primul rând, rușii au confiscat centralele nucleare de la Cernobîl și Zaporizhzhya, iar pe 6 martie, trupele ruse au tras din „Gradov” pe teritoriul Centrului Științific Național „Institutul de Fizică și Tehnologie Harkov” (NSC KIPT), unde instalația nucleară experimentală „ Se află Sursa Neutronilor”, care nu are nimic de-a face cu armele nucleare. Pe 10 martie, invadatorii au atacat Institutul de Fizică și Tehnologie Harkov, unde se află un reactor nuclear experimental. Toate aceste acțiuni pot duce la o catastrofă teribilă, ale cărei consecințe se vor simți cu mult dincolo de granițele Ucrainei, dar, așa cum am înțeles deja, lui Putin nu îi pasă doar de cetățenii străini, ci și de ai săi.

5. „Drogurile de luptă pentru naziști”. Pe 5 martie, publicațiile controlate de Kremlin au raportat că în apropiere de Mariupol, RPD a descoperit laboratoare în care produceau droguri „de luptă” pentru „naziștii” ucraineni. Desigur, nimeni nu ne-a arătat o fotografie sau un videoclip cu medicamente magice. Dar, probabil, propagandiştii judecă singuri – pentru că prostiile care dau naştere conştiinţei bolnave nu pot fi inventate fără droguri dure.

6. Biolaboratoare secrete finanțate de americani. Aceasta este, în general, una dintre fabulele preferate ale propagandiștilor ruși, iar gama lor este destul de largă. Apoi vorbesc despre descoperirea anumitor documente, se presupune că în Ucraina au distrus agenții patogeni ai ciumei și antraxului. În rest, s-au gândit chiar la faptul că coronavirusul a fost inventat în Ucraina! Acesta este modul în care ar trebui să încercați să obțineți favoarea Chinei!

7. Păsări migratoare antrenate de ucraineni pentru a răspândi virusul peste Rusia. Poate una dintre poveștile preferate din redacția Unian. Mai mult, a fost distrusă de ruși la cele mai înalte niveluri, inclusiv de Ministerul Apărării. Undeva, în „fantezia lor umedă”, laboratoarele din Kiev, Harkov și Odesa dezvoltau arme biologice sub formă de viruși care ar fi trebuit să fie transportați de păsări migratoare și lilieci. Forțele speciale cu pene, înarmate cu rucsacuri cu agenți patogeni ai gripei H5N1 și ai bolii Newcastle (ciumă asiatică a păsărilor), potrivit autorilor falsului, ar fi trebuit să fie eliberate din Rezervația Herson, dar acest lucru nu există în Ucraina.

8. Naziști în maternitatea din Mariupol. Când filmările de la maternitatea din Mariupol asupra cărora invadatorii ruși s-au răspândit în toată lumea și nu a existat nicio modalitate ca rușii să scape, șeful Ministerului de Externe ocupant, Lavrov, nu a avut de ales decât să vină cu un legendă că, se spune, da, au bombardat, dar pentru că nu mai sunt femei în travaliu, iar maternitatea a fost folosită de mult ca bază a regimentului Azov. Fotografiile cu gravide spuneau că sunt înscenate, iar rușii au găsit-o rapid pe una dintre fetele din imagini, care s-a dovedit a fi model. Desigur, roboții ruși au început imediat să-l atace pe bietul tip pe rețelele de socializare. Ei bine, da, într-un oraș care a fost aproape complet bombardat de ruși, nu poate exista un model însărcinat, cred rușii.

/ скриншоты instagram.com/gixie_beauty

9. Încercările de a atrage Belarus în război. Desigur, Belarus este deja până la gât înfundat în ​​războiul declanșat de Rusia pe teritoriul ucrainean. Totuși, inclusiv de la granița cu Belarus, armata rusă a invadat pământurile ucrainene pe 24 februarie și continuă să urce până în zilele noastre. De pe aerodromurile din Belarus decolează avioanele rusești, bombardând orașe pașnice ucrainene. Cu toate acestea, oficial, armata belarusă nu a luat încă parte la ostilitățile din Ucraina și, judecând după sondajele interne, nu este deosebit de dornică. Cu toate acestea, Putin, realizând că armata sa nu poate face față singură, nu abandonează încercările de a atrage Belarusul în război direct. Chiar și Lukașenko i-a sunat.

La scurt timp după aceea, au început să apară rapoarte despre un atac aerian asupra satului de graniță cu Belarusul, Kopany. Serviciile secrete ucrainene au avertizat imediat despre provocări pregătite de Putin-Lukașenko, explicând că avioanele rusești au zburat pe teritoriul ucrainean din Belarus, s-au întors și au atacat. Nu va fi greu de demonstrat, iar întreaga lume civilizată va evalua în mod adecvat situația, dar, din păcate, întrebarea este cum vor acționa belarușii.

Desigur, aceasta este doar o mică parte din falsurile false pe care propagandiștii ruși, în cele mai bune tradiții ale lui Goebbels, le hrănesc pe ruși al căror creier este deja atât de mic încât nu mai sunt capabili să gândească critic. Ei continuă să mănânce tot ce le pune regimul în cap și, prin urmare, nu merită să spere că rușii vor vedea în mod miraculos lumina și se vor ridica. Un singur lucru mulțumește – restul lumii civilizate nu crede de mult în aceste povești.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata