Neînțelegerile dintre autoritățile de la Moscova și cele ale NATO privind escaladarea problemelor din Europa au dus la încetarea activității misiunii ruse de pe lângă Alianță

0 194

Neînțelegerile dintre autoritățile de la Moscova și cele ale NATO privind escaladarea problemelor din Europa au dus la încetarea activității misiunii ruse de pe lângă Alianța Nord-Atlantică, a menționat șeful Delegației rusești de la Viena pe politici de securitate militară și control al armelor, Constantin Gavrilov, informează Realitatea.md cu referire la agenția rusă de presă RIA Novosti.

Potrivit lui Gavrilov, în actele oficiale ale NATO s-a pus accent pe „abținerea Rusiei și declararea acesteia drept opponent”, politicile și practicile rusești au adus relația Rusia-NATO la noi puncte critice, care erau atinse în timpul Războiului Rece.

„Decizia privind încetarea activității misiunii rusești pe lângă Secretariatul Internațional de la Bruxelles al Blocului – este o consecință a refuzului celor din NATO să vină la un dialog de la egal la egal și să discute despre deescaladarea tensiunilor din Europa. Din partea noastră, am continuat munca privind stabilizarea situației la nivel regional și global, precum și pentru dezvoltarea armatei terestre și marine, pentru a avea o dezvoltare socio-economică fără a atrage într-o competiție de înarmare”, a spus Gavrilov în cadrul unui seminar.

El a subliniat că une din sarcinile Moscovei este dezvoltarea unei cooperări convenabile cu forțele armate ale altor țări. „Atragem o atenție deosebită țărilor CSI, și dezvoltarea armată a statelor membre ale Organizației de Cooperare de la Șanghai. De asemenea, contăm pe colaborarea constructivă cu țările membre ale OSCE”, a mai spus el.

Anterior, șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a anunțat că Federația Rusă va lua măsuri privind rechemarea diplomaților de pe lângă NATO. În afară de stoparea activității misiunii militare, a fost oprită și activitatea Biroului de informare. Misiunea permanentă rusă la NATO își va suspenda de asemenea activitatea, de la 1 noiembrie sau puțin mai târziu. Pentru a contacta cu Rusia, Alianța va trebui să ia legătura cu ambasadorul rus din Belgia.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata