Netanyahu exclude încetarea focului: „Teroriștii Hamas au doar două opțiuni: să se predea sau să moară”

0 57

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a exclus miercuri orice încetare a focului în Gaza înainte de „eliminarea” mişcării islamiste palestiniene Hamas, care cere încetarea luptelor în schimbul eliberării ostaticilor, transmite AFP, potrivit Agerpres.

„Continuăm războiul până la sfârşit. Războiul va continua până la eliminarea Hamas, până la victorie. Cei care cred că ne vom opri sunt deconectaţi de la realitate. Nu vom opri luptele până când nu ne vom atinge toate obiectivele pe care ni le-am propus: eliminarea Hamas, eliberarea ostaticilor noştri şi suprimarea ameninţării din Gaza”, a spus Netanyahu într-un mesaj video publicat de biroul său.

„Atacăm Hamas cu foc, un foc infernal. Peste tot, inclusiv astăzi. De asemenea, atacăm susţinătorii lor de aproape şi de departe. Toţi teroriştii Hamas, de la primul până la ultimul, sunt oameni morţi. Au doar două opţiuni: să se predea sau să moară”, a insistat Netanyahu.

Declaraţiile sale survin în momentul în care liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a început miercuri discuţii la Cairo cu privire la încheierea luptelor, care ar permite eliberarea unor ostatici dintre cei reţinuţi de mişcarea sa în Gaza şi livrarea unui ajutor umanitar suplimentar în teritoriul asediat.

Ministerul Sănătăţii din Gaza a anunţat miercuri că cel puţin 12 palestinieni au fost ucişi în atacuri israeliene care au vizat case şi o moschee din Rafah, în sudul Fâşiei Gaza.

Într-un comunicat, Ministerul Sănătăţii a raportat că atacurile aeriene au făcut „12 martiri şi zeci de răniţi, inclusiv copii şi femei, care au fost recuperaţi dintre dărâmături după ce case şi o moschee au fost vizate, la câteva sute de metri de spitalul kuweitian” din Rafah.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata