Noi culmi ale propagandei rusești! Moscova susține că a conectat toată regiunea Herson la canalele TV rusești

0 67

Armata rusă a anunţat marţi că a conectat întreaga regiune Herson la canalele de televiziune ruseşti, ce vor fi de acum accesibile gratuit” în această regiune cucerită de Moscova în sudul Ucrainei, informează AFP.

„Specialişti din cadrul unităţilor de transmisie ale forţelor armate ruse au conectat şi reconfigurat pentru difuzarea de canale ruseşti ultimul dintre cele şapte emiţătoare de televiziune din regiunea Herson”, a anunţat Ministerul Apărării rus într-un comunicat.

Ministerul de la Moscova a precizat că circa un milion de locuitori ai regiunii au acum acces „gratuit” la principalele canale ruseşti, printre care cele ale grupului public de audiovizual VGTRK, care difuzează activ linia Kremlinului.

Învecinându-se cu peninsula anexată Crimeea, regiunea Herson a fost cucerită de armata rusă chiar în primele zile ale ofensivei sale împotriva Ucrainei, lansată la sfârşitul lui februarie.

De atunci, Moscova duce o politică de rusificare a teritoriilor căzute sub controlul său în sudul Ucrainei: a introdus moneda rusă, rubla, a început să distribuie paşapoarte ruse.

Marţi, unul dintre noii responsabili proruşi ai regiunii Herson, Kirill Stremousov, a afirmat că acest teritoriul ar putea fi alipit Rusiei „înainte de sfârşitul anului”.

„Vom avea un referendum în acest an. Şi, în urma acestui referendum, ne vom adresa liderilor Federaţiei Ruse, pentru ca ei să ne accepte în sânul Rusiei”, a afirmat Stremousov.

Planul lui Putin pentru Estul Ucrainei

Kremlinul speră să anexeze regiunea Herson din Estul Ucrainei la fel cum a făcut cu Crimeea, a declarat în urmă cu două săptămâni un oficial din Parlamentul de la Moscova.

A fost prima oară când un oficial al Kremlinului a militat public pentru anexarea de catre Rusia a unei regiuni ucrainene. Anterior, șeful partidului aflat la putere, Rusia Unită, a declarat ca Rusia o să ramână în sudul Ucrainei „pentru totdeauna”.

Citește mai mult AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata