Noile direcții trasate de Putin pentru propagandiștii săi referitor la războiul din Ucraina

0 128

Kremlinul se concentrează în prezent pe promovarea a cinci subiecte principale de propagandă și dezinformare privind războiul din Ucraina, constată serviciul militar de informații de la Kiev (GUR).

Potrivit GUR, Kremlinul a organizat pe 25 august o ședință cu propagandiștii săi și a trasat narațiunile specifice pentru cinci subiecte principale. Unele dintre aceste narațiuni sunt promovate de Vladimir Putin și de ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu încă din primele zile ale contraofensivei ucrainene. Analiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) spun că au observat la rândul lor o axare a Kremlinului pe subiectele menționate de GUR.

Ce le-a transmis Kremlinul propagandiștilor săi?

Kremlinul le-a cerut propagandiștilor săi să rostogolească ideea precum că Ucraina desfășoară o mobilizare în masă, indiferent de vârstă, sex sau stare de sănătate.

Alte subiecte dorite de Putin:

– Partenerii occidentali ai conducerii de la Kiev – „regim” în versiunea Kremlinului – sunt dezamăgiți de perspectivele de victorie ale armatei ucrainene;

– Contraofensiva ucraineană este un eșec;

– Guvernul ucrainean este complet corupt și nu luptă împotriva corupției;

– Autoritățile ruse, mai exact spus regimul Putin, oferă standarde și condiții bune de viață în teritoriile eliberate, adică ocupate, în Ucraina.

Unul dintre participanții la ședință din partea Kremlinului a fost Serghei Kirienko, adjunctul șefului Administrației Prezidențiale Ruse, notează GUR.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata