Noua şefă a diplomaţiei germane promite consolidarea rolului UE în lume; Franţa şi Polonia, primele ţări pe care le vizitează

0 205

Noua titulară a Ministerului de Externe german, ecologista Annalena Baerbock, şi-a exprimat miercuri, la preluarea funcţiei, intenţia de a consolida rolul UE ”într-o lume fără leadership global” şi de a menţine o linie de continuitate în politica externă a Berlinului.

În pofida schimbării de guvern, Germania este un partener ”de încredere”, care-şi va menţine angajamentele în cadrul Uniunii Europene, NATO şi organizaţiilor multilaterale, a subliniat Baerbock în timpul ceremoniei de preluare a postului.

Ea a promis de asemenea că va menţine linia de ”solidaritate de neclintit” faţă de Israel pe care a susţinut-o predecesorul ei, social-democratul Heiko Maas.

Printre politicile pe care a spus că le va urmări la conducerea diplomaţiei germane se numără consolidarea rolului UE, în special în combaterea schimbărilor climatice, şi folosirea forţei economice a blocului comunitar pentru atingerea obiectivelor de politică externă.

Co-preşedintă a Partidului Verzilor, Annalena Baerbock susţine că va demonstra că o economie neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon poate garanta bunăstarea şi încuraja alte ţări să urmeze modelul german.

Pe de altă parte, ea a apreciat că suveranitatea strategică nu este o chestiune militară, ci una ”economică şi tehnologică”.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata