Noul vârf de lance al NATO : Forța de Reacție Aliată. Poate fi desfășurată în 10 zile pentru a riposta la un atac împotriva aliaților

0 69

O premieră în istoria de 75 de ani ai NATO, marcată cu o săptămână înaintea Summit-ului aniversar de la Washington. O ceremonie a avut loc la 1 iulie 2024, la Solbiate Olona, ​​Italia, pentru a inaugura oficial noua Forță de Reacție Aliată (ARF) a NATO, marcând o piatră de hotar semnificativă în îmbunătățirea apărării colective a NATO.

ARF înlocuiește Forța de Răspuns a NATO (NRF). Această dezvoltare este crucială pentru descurajare și apărarea zonei euro-atlantice, asigurându-se că NATO este pregătită să răspundă rapid și eficient oricărei amenințări, într-un mediu de securitate în evoluție.

ARF oferă Alianței o capacitate strategică, de înaltă pregătire, generatoare de forțe multi-domeniu și multinațional, care poate fi desfășurată și angajată imediat la ordinul Comandamentului Suprem Aliat în Europa (SACEUR) pentru a consolida descurajarea în timp de pace și criză și sprijinirea apărării Alianței în conflict.

ARF reprezintă o componentă esențială a noului Model de Forțe NATO, pe care se bazează conceptul pentru descurajarea și apărarea zonei euro-atlantice (DDA) și este conceput pentru a fi complementar cu planurile regionale ale NATO convenite la summitul de la Vilnius.

NATO Rapid Deployable Corps Italia (NRDC-ITA) situat în Solbiate Olona, ​​Italia, va conduce ARF în următorii trei ani. În pregătirea pentru acest rol, NRDC-ITA a parcurs o serie riguroasă de activități de la exerciții militare, studii academice și pregătirea personalului, culminând cu Exercițiul Steadfast Deterrence 24, care le-a validat ca Cartier General al ARF.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata