O casă din Londra a oligarhului rus Oleg Deripaska, ocupată de anarhişti

0 213

O casă din Londra despre care se crede că i-ar aparţine miliardarului rus Oleg Deripaska, plasat pe lista britanică de sancţiuni săptămâna trecută, a fost ocupată de persoane care s-au autointitulat anarhişti şi care au desfăşurat pe faţadă un steag al Ucrainei şi un banner cu mesajul „Această proprietate a fost eliberată”, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Poliţia susţine că a fost chemată luni dimineaţă după ce anarhiştii au pătruns în locuinţa de mai multe milioane de lire sterline din Belgrave Square, într-o zonă a capitalei britanice în care se află numeroase ambasade străine.

„Ocupând acest imobil, vrem să arătăm solidaritate cu poporul ucrainean, dar şi cu poporul rus care niciodată nu a fost de acord cu această nebunie”, se menţionează într-un comunicat al celor care au ocupat ilegal imobilul şi care s-au autointitulat „anarhişti”.

„Voi ocupaţi Ucraina, noi vă ocupăm pe voi”, se mai menţionează în comunicat.

Mai multe persoane au reuşit să pătrundă în proprietate şi au agăţat bannere de ferestrele de la primul etaj al imobilului, a precizat poliţia.

Marea Britanie a îngheţat bunurile lui Deripaska joia trecută, acesta fiind unul dintre numeroşii oligarhi ruşi vizaţi după invadarea Ucrainei de către Rusia, pe care Kremlinul a numit „operaţiune militară specială”.

Deripaska, acţionar la En+ Group, o companie energetică majoră care deţine UC Rusal, unul dintre cei importanţi producători de aluminiu din lume, are o avere estimată la 2 miliarde de lire sterline şi un portofoliu de proprietăţi în Marea Britanie de mai multe milioane de lire, a precizat guvernul de la Londra la momentul respectiv.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata