O echipă de elită de lunetiști ucraineni supranumită „Diavoli și îngerii” vânează comandanții ruși pentru a demoraliza trupele

0 127

În timp ce trupele ucrainene se luptă să treacă prin câmpurile minate ale Rusiei, o echipă de lunetiști de elită se concentrează să îndepărteze strategic ținte militare ruse de mare profil.

Echipa de lunetişti „Diavolii şi Îngerii” are misiunea de a elimina comandanții ruși importanți și alte ținte de profil înalt, scopul final fiind de a semăna șoc, haos și dezorganizare în rândurile inamicului.

„Dacă vă adunați pentru a ataca și locotenentul dvs este înlăturat, unitatea intră în dezordine”, a declarat istoricul militar și general-maiorul în retragere Robert Scales pentru The Wall Street Journal (WSJ). Chiar și uciderea conducătorului unei unități mici poate „destructura complet unitatea”, a adăugat el.

Lunetiştii care se antrenează lângă Bahmut au declarat pentru publicație că se antrenează pentru a fi şi mai evazivi pe teren. „Lucrăm în liniște, suntem invizibili”, a spus un lunetist.

Lunetiştii ucraineni au spus că misiunea lor este să terorizeze şi să demoralizeze trupele ruse. Un lunetist care a fost grav rănit în luptă a declarat pentru CNN săptămâna trecută că a suferit 16 operații doar pentru a putea să se alăture unității sale pe linia frontului în regiunea Zaporojie.

Mark Cancian, consilier principal la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale, a declarat pentru The Wall Street Journal că „lunetiştii devin, de asemenea, mult mai importanţi atunci când linia frontului se stabilizează, așa cum a fost în ultimele luni în Ucraina”.

Lunetiştii din Ucraina au spus că nu folosesc de obicei costume ghillie, camuflaj folosit adesea de lunetiştii occidentali pentru a-i ajuta să se integreze în mediul înconjurător, deoarece acesta este prea greu pentru a se plimba pe câmpurile de luptă. Totuși, ei preferă puștile occidentale.

Tehnologia de vedere pe timp de noapte i-a ajutat, de asemenea, pe lunetiştii ucraineni să-şi identifice şi să-şi atingă ţintele.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata