O explozie de proporții ar putea devasta jumătate din orașul Sevastopol, susține un analist ucrainean

0 92

În afară de Flota rusă de la Marea Neagră, există multe alte ținte în apropierea orașului Sevastopol, ocupat de Rusia, pe care forțele armate ucrainene le-ar putea lovi, a apreciat Taras Berezoveț, analist politic originar din Kerci și ofițer al Brigăzii Ivan Bohundin din cadrul forțelor armate ucrainene, într-un interviu acordat recent pentru Radio NV.

„Există numeroase instalații militare care pot deveni ținte. Printre acestea se numără Golful Strelka, unde se află rămășițele (sau mai exact, resturile) Flotei Federației Ruse din Marea Neagră. Asta fiindcă o parte considerabilă a navelor de luptă se află fie pe mare, mult dincolo de raza de acțiune a rachetelor anti-navă ucrainene, fie au fost transferate pe teritoriul rusesc”, a spus Taras Berezoveț, fondatorul proiectului Eliberarea Crimeei.

Berezoveț a menționat că Sevastopolul găzduiește cele mai puternice sisteme de apărare aeriană din Crimeea, care servesc la protejarea Flotei Mării Negre.

„În plus, Sevastopolul conține un număr semnificativ de instalații legate de flotă. În primul rând, acestea sunt depozite de muniții pe care Rusia nu a reușit să le evacueze. Mai sunt acolo și numeroase baze de sprijin în care sunt depozitate muniții și produse petroliere”, a adăugat el.

Berezoveț a explicat că, în opinia lui, e posibil ca o singură explozie de proporții în oraș să provoace pagube semnificative, în special în rândul civililor.

„Sevastopolul poate fi descris ca un butoi de pulbere masiv în interiorul Crimeei. O lovitură serioasă are potențialul să declanșeze o explozie masivă care ar putea devasta cu ușurință jumătate din oraș. Amplasarea depozitelor de muniție într-o zonă civilă este responsabilitatea exclusivă a autorităților de ocupație, care vor fi pe deplin responsabile pentru orice consecințe”, a mai spus el.

Două explozii au fost raportate în Sevastopolul ocupat duminică dimineață. Autoritățile de ocupație susțin că nouă vehicule fără pilot de diferite tipuri, inclusiv două drone subacvatice au fost lansate asupra orașului. Ministerul rus al Apărării a anunțat că toate dronele au fost „eliminate”.

Mai multe explozii au vizat în noaptea de duminică spre luni Podul Crimeei, scrie presa ucraineană, în timp ce autoritățile instalate de Moscova în peninsula de la Marea Neagră au oprit traficul feroviar pe pod din cauza unei „situații de urgență”.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata