O nouă moarte suspectă în Rusia. Un personaj-cheie al lui Putin în Arctica a căzut peste bordul unei bărci în viteză

0 176

Un director rus din domeniul energiei a murit în weekend. Decesul lui vine să completeze lista morților misterioase ale unor oameni de afaceri influenți, care au avut loc după ce Rusia a invadat Ucraina în 24 februarie, scrie Newsweek, citat de digi24.

Este vorba despre Ivan Pechorin, în vârstă de 39 de ani, care era director general al Corporației pentru Dezvoltarea Orientului Îndepărtat și a Arcticii. Sâmbătă, el ar fi căzut dintr-o barcă de mare viteză, în apropierea insulei Russky din Marea Japoniei, în regiunea Primorsky, Rusia, lângă Vladivostock.

Pechorin a lucrat sub conducerea lui Vladimir Putin, scrie publicația rusă Komsomolskaya Pravda, și s-a implicat în modernizarea aviației în estul Rusiei și dezvoltarea resurselor din Arctica în contextul sancțiunilor dure impuse după invazie. Ultima apariție publică a lui Pechorin ar fi avut loc la Forumul Economic de Est, desfășurat între 5 și 8 septembrie la Vladivostok.

Daily Mail a scris că Pechorin a susținut un discurs în cadrul unei sesiuni intitulate „Fiecare are propriul parcurs: Logistica unei lumi schimbate”. Presa rusă a scris că Pechorin au luat măsuri pentru susținerea transportului aerian de pasageri, modernizarea infrastructurii aeroportuare și construirea de noi piste. De asemenea, a făcut parte din echipa de dezvoltare a companiei aeriene United Far Eastern Airlines care a fost creată în 2021.

„Moartea lui Ivan este o pierdere uriașă pentru prieteni și colegi, o mare pierdere pentru corporație. Transmitem sincere condoleanțe familiei și prietenilor”, se arată într-un comunicat al companiei.  Decesul lui Ivan Pechorin vine după cea a unui fost director general al corporatiei, Igor Nosov, în vârstă de 43 de ani, care a făcut accident vascular cerebral în februarie.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata