O reţea de canale telegram din Ucraina era coodronată de serviciile speciale ruseşti. Serviciul de Securitate al Ucrainei dezvăluie nume

0 281

Serviciul de Securitate al Ucrainei a deconspirat o reţea de agenţi secreţi, angajaţi  în activități subversive de informații, la ordinul serviciilor speciale ale Federației Ruse. Acest lucru este raportat de serviciul de presă al Serviciului de Securitate al Ucrainei, care a constatat că rețeaua a fost creată de centrul 85 al GRU rus.

Rețeaua de agenți care gestionau canale telegrame includea locuitorii din Harkov și Odesa, precum și activiști pro-ruși ai așa-numitei „Primăveri ruseşti”. Toate au fost transferate în regiunea separatită Transnistria, care este controlată de armata rusă.

În materialele publicate, agenții au reușit să afle că rușii lucrau în două domenii: canalele telegram politice, toate ucrainene și o agendă regională, care acoperea regiunile sudice ale Ucrainei, inclusiv Odesa, Nikolaevskaya, Herson, Dnipropetrovsk, Zaporozhskaya și Harkov.

În timpul activităţii, aceste canale s-au poziționat ca fiind ucrainene, deși au publicat materiale anti-ucrainene folosind termenii ca „rezident” sau „legitim”. Aceste cuvinte sunt folosite la greu în materiale anti-ucrainene, atribuindu-și poziția de resurse ucrainene.

Cu toate acestea, politologii și experții nu aveau nicio îndoială că serviciile speciale ruse se aflau în spatele lor. Acum, serviciile secrete din Ucraina au furnizat dovezi care confirmă acest lucru.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata