Oficialii ai talibanilor au cerut companiilor aeriene internaționale să reia zborurile către Afganistan

0 161

Oficialii ai talibanilor au cerut companiilor aeriene internaționale să reia zborurile către Afganistan, spunând că problemele de pe aeroportul din Kabul au fost rezolvate.

Declarația din 26 septembrie a Ministerului Afacerilor Externe al talibanilor vine în timp ce noua administrație face eforturi pentru a deschide țara și a obține recunoaștere internațională. Talibanii au preluat controlul în Afganistan luna trecută. Aeroportul de la Kabul, care a fost avariat în timpul evacuării haotice conduse de Statele Unite, a fost redeschis de atunci cu ajutorul echipelor tehnice din Qatar și Turcia.

Unele companii aeriene, precum Pakistan International Airlines, și-au reluat o gamă limitată de servicii, fiind efectuate și zboruri umanitare. Dar serviciile comerciale complete, normale, nu au repornit.

Efortul talibanilor pentru obținerea recunoașterii internaționale este însoțit de numeroase relatări despre suprimarea protestelor și încălcarea drepturilor omului, în special în cazul femeilor, fapt care nu le îmbunătățește șansele.

 

sursa: europa libera

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata