Olaf Scholz, despre baza păcii în Ucraina: Retragerea trupelor ruse

0 57

Cancelarul german Olaf Scholz a apreciat marţi că nu se întrevede deocamdată o rezolvare paşnică a războiului din Ucraina.

Germania nu trebuie să întoarcă spatele brutalităţii zilnice a războiului purtat de Vladimir Putin împotriva Ucrainei, a afirmat Scholz în cadrul forumului „Întâlnirea internaţională a religiilor şi culturilor în dialog”, organizat anual la Berlin de Comunitatea Sant’Egidio, o mişcare laică catolică.

Negocierile de pace „necesită efort şi timp, timp pe care de fapt nu-l avem, pentru că între timp Rusia continuă să bombardeze, să tortureze şi să ucidă în Ucraina”, a subliniat cancelarul german, citat de DPA și Agerpres.

Ca bază a oricărei păci, „conducerea rusă trebuie să înţeleagă că este vorba de retragerea trupelor”, a precizat Olaf Scholz.

„Atunci va exista posibilitatea de a purta discuţii şi Guvernul ucrainean va participa, sunt sigur de asta”, a insistat el.

La peste 18 luni de la lansarea invaziei ruse în Ucraina, cancelarul german a respins naraţiunile difuzate insistent de regimul de la Moscova și propaganda sa potrivit cărora un acord de pace ar fi fost negociat între Ucraina şi Rusia în primăvara anului 2022, dar ar fi fost sabotat de Statele Unite sau de Marea Britanie. „Nu, nu este adevărat”, a afirmat tranşant Scholz.

Cancelarul german a notat că orice „înţelegere comună” care ar fi putut fi găsită în primele zile ale războiului „a fost distrusă pentru că preşedintele rus s-a folosit de acest timp pentru a-şi duce trupele în jurul Ucrainei după eşecul atacului asupra capitalei Kiev şi pentru a începe atacul asupra estului Ucrainei”.

Scholz a apărat din nou livrările de arme germane către armata ucraineană: „Vom continua să sprijinim Ucraina în dreptul său la autoapărare atât timp cât va fi necesar”.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata