Oleg Serebrian: „Nu vedem un pericol pentru stabilitatea R. Moldova, dar trebuie să fim pregătiți pentru orice situație”

0 58

Autoritățile de la Chișinău vor monitoriza cu atenție evoluția acțiunilor din stânga Nistrului, deși actualmente nu există un pericol pentru stabilitatea țării, a declarat vicepremierul pentru Reintegrare Oleg Serebrian, după ce așa-numitul lider al regiunii Vadim Krasnoselski le-a cerut forțelor armate din regiune să-și sporească activitatea de „monitorizare și contracarare a posibilelor acte teroriste”. Oleg Serebrian a subliniat în emisiunea „La 360 de grade” de la Radio Moldova că în ultimii doi ani acest tip de alertă a fost frecvent în stânga Nistrului, cu scopul de a menține pe alocuri, artificial, o stare de nervozitate.

 

„Aceste știri care se vehiculează în presa din stânga Nistrului referitor la iminența unui atac dinspre Chișinău, dinspre Kiev , ajutoare militare externe care ar veni spre Republica Moldova. Noi înțelegem foarte bine că în felul acesta societății i se induce ideea că regiunea este sub pericol, că trăim zile grele, dar trebuie să existe o coeziune în societate. Subiectul va fi discutat în cadrul Comisiei Unificate de Control. Pentru moment nu vedem un pericol pentru stabilitatea Republicii Moldova, dar trebuie să fim pregătiți pentru orice situație”.

Amintim că astăzi așa zisul lider al administrației de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, le-a cerut forțelor neconstituționale din regiune să își întărească domeniul de activitate cu drone, să-și fortifice frontierele și să consolideze lupta cu atacurile cibernetice.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata